dissabte, 4 de juny del 2011

ACDPAC & OLILA, Trobada amaziga a Roses per l’intercanvi i per causar punts de col•laboració




L’Associació Cultural dels Drets del Poble Amazigh a Catalunya i l’Observatori Linguamón de la Llengua Amaziga es retroben a Roses per apropar punts de vista i explorar punts de col·laboració.



La trobada que estat moderada pel portaveu de l’associació el militant amaziguista Mustafa El Karrochi juntament amb el lingüista amazic i tècnic de l’OLILA Hassan Akioud, i a la qual van acudir membres de l’associació ACDPAC.


L’acte debat va girar en relació a la identitat amaziga, i sobre tot es van planteja els principals problemes que impedeixen el desenvolupament i la normalització de la llengua amaziga, on els assistents van destacar l’absència de voluntat política dels governs a l’Àfrica del Nord, les polítiques d’arabització, la falta de protecció jurídica havien provocat un retrocés en quan a l’us social i el número de parlants d’aquesta llengua, com resposta a aquesta situació els militants amaziguistes han acordat que la feina de les associacions és transcendental per reivindicar i pressionar per arribar a imposar i a exigir els drets lingüístics i culturals dels amazics.



Al final es van proposar accions per realitzar conjuntament les dues entitats.




diumenge, 29 de maig del 2011

ACDPAC felicita el Barça per la seva Quarta Champions League







El Barça torna a fer història a Europa i un altre cop a Wembley, l’equip de guardiola aconsegueix la quarta Champions League.
L’associació vol felicitar el campió, i especialment vol agrair la valentia i el patriotisme del jugador amazic del Barça Ibrahim Afellay, amb la seva exhibició de la bandera amaziga durant les celebracions de la copa de campions al Camp Nou, amb la qual cosa ens reafirma un altre cop el seu compromès amb els amazics i amb la causa amaziga.

Recalcar que també els jugadors del Barça el malià Seydou Keita i el canari Pedro González són d’origen amazic, tot i que ells no hi son conscients.

Visca el Barça, Visca Catalunya i visca els amazics




Barça, Quarta Champions League, molts amazics en les celebracions de Figueres

Membres de l’associació ACDPAC de excursió a Sant Pere de Rodes