divendres, 20 d’abril del 2012

Concentració per exigir el reconeixement del nou Estat Amazic D'AzawadAra o mai, els amazics podem escriure la història nosaltres mateixos, el nou Estat amazic d'Azawad ens necessita, els amazics de tot el món, també els amazics catalans i el conjunt del poble català estem cridats a recolzar el poble tuareg, hem de participar en la concentració del dissabte 28 d'abril a la plaça Sant Jaume de Barcelona... i exigir a la comunitat internacional el reconeixement polític i l'enviament d'ajuda humanitària urgent.


Dissabte, 28 d’abril,
a les 18.00h.
Plaça
Sant Jaume
(Barcelona)

Us hi esperem!!

CONCENTRACIÓ
A favor de la llibertat per al
Poble Amazic


 Organitza: EL Moviment Amazic de Catalunya

dijous, 19 d’abril del 2012

Els candidats a les presidencials franceses en busca del vot amazic
Per primera vegada l’amazic entra en la batalla en les eleccions franceses


Aquests dies van aparèixer els candidats a les presidencials franceses utilitzant diferents mitjans per atraure el vot dels amazics francesos, un col·lectiu amb més de quatre milions de persones.
El passat dissabte el líder del Front d'Esquerra Jean-Luc Mélenchon en un míting a Marsella va manifestar que "No hi ha futur per a França sense els àrabs i els berbers del Magrib"
I aquest dimarts Nicolas Sarkozy, de visita a Drancy al Centre Cultural Amazic va declarar "Vull homenatge la comunitat amaziga que ha estat sempre un exemple d'integració a la República francesa, sense renunciar a les seves arrels, a la seva llengua, a la seva identitat"
El candidat socialista François Hollande va assignar l’amaziga Najat Belkacem com a portaveu oficial en la seva campanya electoral.


J.-L. Mélenchon - Discours de Marseille (BFMTV) por lepartidegaucheLe Président Nicolas Sarkozy en visite à Drancy... por cbf-mediaPerò saben els dirigents francesos que el seu silenci anterior sobre la situació dels drets humans dels amazics és França, tot i que els amazics van prestar serveis històrics, i la van ajudar a sortir de la difícil situació de l'ocupació alamana, així com en les seves guerres d'Indoxina i a l’orient Mitjà. Tot i que han resistit a la seva ferotge guerra del nord d'Àfrica, es va alia amb els seus col·laboradors locals i els hi va lliurar el poder, i així es va convertir des del punt de vista dels amazics com la prostituta política i econòmica per als pobles del nord d'Àfrica i el Sahel amb la seva alineació amb els dictadors que la van transformar en la seva mare, primera i última, i la caixa dels seus diners corruptes, no només això França va aprofitar el seu capital per a absorbir i controlar els diners públics d’aquests pobres pobles, i això es mostra en el domini i control de les empreses franceses als països del continent africà, sense cap competència i amb el vist i plau dels règims que compren el seu silenci, i així mateix un lloc per amagar els seus diners en bancs francesos, i la cura dels espòilers quan sigui necessari, i amagar tots els corruptes africans que fugen .... i la seva negació del bo, però hi ha una diferència entre ahir i avui, l'inici de la batalla entre els amazics i la França colonial ha començat ja des de Líbia i l'Azawad, i no podem predir la seva fi, és el que farà que els amazics posen a França en el seu corromput lloc al costat dels racistes, per la seva participació directa i indirecta contra els drets dels amazics i pobles anhels per l'alliberament del seus picat locals, que només viuen en el dret de l'altre l’assimilació i aixafar-los sense cap dret dels seus drets democràtics culturals, lingüístics..... i fins i tot econòmics.

Rachid Raha, expresident del Congrés Mundial Amazic (CMA) i president delegat de l’Assemblea Mundial Amaziga de Relacions Exteriors (AMA) ha fet una crida a tots els ciutadans francesos d’origen amazic per a un vot sanció contra Nicolas Sarkozy