dimecres, 6 de juny del 2012

Comunicat d’ACDPAC davant l’acció de l’actual Govern espanyol contra el poble Amazigh


El divendres 1 de juny, segons va anunciar una informació a la premsa (El País, 01 de junio de 2012) l’actual Govern espanyol dirigit per Mariano Rajoy (PP) va concedir la més alta condecoració militar a un regiment que va tenir un comportament "heroic" durant el conegut "Desastre d'Annual", la Guerra del Rif, que va tenir lloc fa prop de 91 anys. Va ser una Guerra colonial, on hi van morir més de 30.000 persones.

Tot i el desastre que va suposar la Guerra del Rif, el Govern espanyol ha considerat oportú i adequat recordar y premiar els fets ocorreguts entre el 22 de juliol 19 d’agost de 1921.

Davant d'aquests fets ACDPAC (Associació Cultural pels Drets del Poble Amazigh) denunciem

• Que es doni lloc a una condecoració com aquesta a uns fets ocorreguts en un context colonialista, de guerra, d'ocupació per la força on es va massacrar milers de vides.

• Que un Consell de Ministres, com l’actual, basat en una “suposada democràcia” dediqui espai a reivindicar l'heroïcitat de militars que formaren part del franquisme, amb tota la connotació ideològica que això comporta.

• Que el Govern de Mariano Rajoy aprofiti un context com l’actual marcat per l’atur, les retallades socials i tot un conjunt de mesures que no fan més que empènyer les nostres vides a la misèria més absoluta, es dediquin a fer actes i accions espanyolistes contra la el poble Amazigh, com a maniobres de distracció ciutadana, perquè no es parli de la situació que vivim.

• Que d’una vegada els diferents dirigents espanyols demanin disculpes públicament per les matances, massacres, Guerra, utilització d'armament prohibit, ocupació que va tenir lloc durant l'ocupació del Rif, i així la destrucció del poble Amazigh

• Així mateix rebutgem la indiferència i la no reacció de l'Estat del Marroc en aquesta qüestió i en totes aquelles relacionades amb el Rif i els rifenys.

5-6-2012