diumenge, 13 de novembre del 2011

El Moviment Amazic a Catalunya exigeix l’alliberament immediat i incondicional dels presos polítics amazics Ouadouch i Oussaya

L'associació cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya va organitzar a Roses una protesta davant de l’Ajuntament de Roses, en solidaritat amb els detinguts del Moviment Cultural Amazic Hamid Ouadouch i Mustapha Oussaya en presó Tulal l de Meknes des de l'any 2007 i que estan en vaga de fam des de fa tres setmanes.

A la concentració han assistit militants amazics i catalans de Roses i Figueres, els quals van donar suport al dret dels detinguts a un judici just, on les consignes plantejades pels concentrats han anat en la crítica de la Justícia del Marroc i les polítiques d'exclusió i marginació dels amazics.

Durant la protesta s’han exhibit pancartes i fotos dels activistes amazics, i s’han llegit poemes reivindicatives en amazic i en català, que han estat llegides pels militants Rabeh El Fetouaki, Zouhair Rotbi i Lahcen Ouichou.

L’acte va concloure amb l'advertència de que es continuarà lluitent en el futur fins aconseguir la llibertat dels amaziguistes Ouadouch i Oussaya, la lectura d’un manifest ha estat el punt i final de la protesta.


CONCENTRACIÓ PER RECLAMAR LA LLIBERTAT DELS AMAZIGUISTES Ouadouch i OussayaCONCENTRACIÓ PER RECLAMAR LA LLIBERTAT DELS AMAZIGUISTES [Ouadouch i Ou
ssaya] 

13 novembre 2011; Pl Catalunya de Roses
  
Comunicat

La glòria i la immortalitat als màrtirs del poble marroquí lliure i desafiant, i en l'avantguarda els màrtirs de la resistència armada, els membres de l'Exèrcit d'Alliberament Popular, el tribut i admiració a tots els màrtirs i víctimes de la qüestió amaziga a través de tot el territori de la Tamazga “Àfrica del Nord”, a la capdavantera els màrtirs de la identitat, la llibertat i la democràcia: Mulay Muhend, Matoub Lounès, Manu Dayak, Sifaw Lmahruq, Kadi Kaddur, Boudjemaa Alhbaz ...... Salutació de suport i desafiament als presos polítics de la qüestió amaziga que afebleixen a la presó de l’humiliant, insuportable règim makhzani, la presó Tulal 1 indigne d’esmentar de la ciutat d’Ameknas,

Una lluita i calorosa salutació a cada un dels lluitadors honorables ciutadans de la Tamazgha Occidental “Marroc” que participen en el gloriós moviment del 20 de Febrer, Moviment del poble marroquí cap a la llibertat i l’alliberació de la tirania, de la corrupció, de la dominació i de l'opressió. Entre els quals els i les activistes del Moviment Democràtic i Independent Amazic,
Vergonya i frustració al règim covard, tirà i autoritari,
Decepció i un final nefast a cadascun que ha encongit i ha traït les causes nobles del nostre gran poble.

Nosaltres els activistes amazics i catalans reunits en aquesta concentració pacífica, aquí a la plaça Catalunya i davant de l’Ajuntament de Roses, en aquest diumenge 13/11/2011 que corresponent a l’any amazic 01/11/2961, anunciem a l'opinió pública nacional i internacional el següent:

- La nostra protesta ve per expressar la nostra profunda i seriosa preocupació sobre el destí dels nostres activistes detinguts, detenció arbitrària i polititzada, des de l’any 2007, Hamid Ouadouch i Mustapha Oussaya, sobretot quan van decidir entrar en una vaga de fam
- Fem responsables directe les autoritats makhzanianes de les greus conseqüències i complicacions que poden derivar d'aquesta vaga, i afirmen que situar la vida dels nostres militants en perill és una línia vermella, i continuar la manipulació del seu destí tindrà greus conseqüències per a la pau política i social al nostre país,
- Destaquem una vegada més la necessitat d'un alliberament immediat i incondicional dels dos detinguts Hamid Ouadouch i Mustapha Oussaya, i una vegada més, condemnem i fortament la discriminació racial i l'exclusió deliberada que són objecte per part del règim.
- Renovem la nostra solidaritat absoluta amb Ouadouch i Oussaya, i així mateix amb les seves famílies, i amb tots els detinguts al nostre país a causa de les seves idees, creences o el seu dret a l'expressió pacífica.
- Condemnem enèrgicament el objectiu continu del poder repressiu marroquí d’arrestar als estudiants del Moviment Cultural Amazic (la detenció del activista Yousef Ahid detingut recentment a Imtghren, a Rrachidia, n’és un exemple).
- I reiterem també que el Marroc no podrà gaudir de la pau, si el règim marroquí prossegueix evitant les demandes urgents i legítimes del poble marroquí, i prioritàriament proporcionar la llibertat i la dignitat, la democràcia i la justícia i l'equitat i igualtat per a tots.
- El nostre suport a les lluites del Moviment 20 de Febrer i les lluites dels aturats al Marroc, i condemnem l'assetjament que pateixen els activistes per part del règim. I així mateix condemna l'assassinat dels màrtirs Mohammed Bodroh a Assafi i Kamal El-Husseini a Aït Bouayach, on el règim marroquí hi té la responsabilitat directa, i oferim les nostres condolences a les seves famílies i els seus companys en la lluita i al poble marroquí en general.
- La nostra solidaritat amb els símbols del sacrifici Koutaiba El Abouti i Ibrahim El Khalfioui, i els nostres bons desitjos de recuperació el més aviat possible.
- Per últim, felicitem al poble de Tunísia, d’Egipte i de Líbia pel triomf de les seves revolucions sobre la injustícia, la tirania, i reafirmem el nostre suport absolut a totes les revolucions a l'Àfrica del Nord i l’Orient Mitjà

Roses el: 13/11/2011 que corresponent a l’any amazic 01/11/2961

ACDPAC