dimarts, 12 d’abril del 2011

Concentració a Roses en commemoració del 31é aniversari de la Primavera Amaziga i del 10é aniversari de la Primavera Negra



El 20 d’abril de 2011, farà trenta-un anys que l’aixecament popular de la Kabília contra la tirania va donar el senyal de partida per a l’assalt a la ciutadella del règim algerià, un dels més repressius del món. Així mateix farà deu anys des que aquest règim a través de les seves forces de seguretat “la gendarmeria antinacional”, i davant l’opinió pública internacional, va dirigir a la mateixa regió, una sagnant repressió que ha fet cent vint-i-sis morts a trets i més d’un miler de discapacitats. Fins ara els assassins i els seus patrocinadors no han estat jutjats. Ara entre les autoritats algerianes i la Kabília hi ha un riu de sang.



Aquests dos esdeveniments han traspassat les fronteres de la Kabília. S’han convertit en punts de referència per al poble amazic del Nord d'Àfrica en la seva llarga marxa cap a la llibertat, la vitalitat de la seva llengua i la seva cultura i la justícia social.



Commemorar aquest doble aniversari aquest any no vol dir participar en qualsevol concurs a la victimització. Fer això en el context actual, en el procés en curs, de l’alliberament de les dictadures neocolonials en vigor des de la independència formal dels anys seixanta, un procés iniciat pels pobles de molts països de la ribera sud de la Mediterrània, poden anunciar davant l’opinió pública de les poblacions no-amazigofones d'aquests països i l’opinió pública internacional, que la lluita que es va començar el 1980, podria haver estat la de tots els pobles del nord d'Àfrica, així que les revindicacions presentades no estaven destinades, com el martelleig en el moment de la falsa propaganda del poder, un intent de secessió, però l’establiment d’una societat on regni la llibertat i la justícia social per a tots.



Commemorar aquest doble aniversari, també demostra que som part del procés en curs en els països de la riba sud de la Mediterrània, en el sentit que les nostres demandes han d’aparèixer en totes les etapes de l’enfocament adoptat per a la construcció de la democràcia en els països del nord d'Àfrica.



Commemorar aquest doble aniversari, recorda la finalitat que la impunitat ha de ser abolida en una societat democràtica a Àfrica del Nord del demà. En aquest sentit, en primer lloc, la justícia ha de ser retornada a les víctimes de la repressió de la Primavera Negre de 2001, i que tornin a involucrar i a reprendre l’acció contra els assassins i els seus patrocinadors i, en segon lloc, la cultura i la llengua amazigues han de ser reconegudes com a nacionals i oficials en la constitució dels països del nord d'Àfrica del demà.



Per totes aquestes raons, la nostra organització crida a la commemoració col·lectiva de la Primavera Amaziga “Tafsut n Imazighen”: el dissabte, 24 d’abril de 2011