diumenge, 22 de gener del 2012

COMUNICAT D' ACDPAC PER L’ENTRADA DEL NOU ANY 2962

Comunicat

La glòria i la immortalitat als màrtirs del poble amazic lliure i desafiant, i en l'avantguarda els màrtirs de la resistència armada, els membres de l'Exèrcit d'Alliberament Popular, el tribut i admiració a tots els màrtirs i víctimes de la causa amaziga a través de tot el territori de la Tamazga “Àfrica del Nord”.
A la capdavantera els màrtirs de la identitat, la llibertat i la democràcia: Mulay Muhend, Matoub Lounès, Manu Dayak, Sifaw Lmahruq, Kadi Kaddur, Boudjemaa Alhbaz ...... Salutació de suport i desafiament a tots els presos polítics amazics.
Una lluita i calorosa salutació als activistes del Moviment Democràtic i Independent Amazic,
Decepció i un final nefast a cadascun que ha encongit i ha traït les causes nobles del nostre gran poble.
Nosaltres els activistes amazics i catalans reunits en aquest acte de celebració de l’entrada a l’any nou amazic 2962, aquí al teatre municipal de Roses, en aquest dissabte 21/01/2012 que corresponent amb l’any amazic 09/yennayr/2962, anunciem a l'opinió pública nacional i internacional el següent:
- Exigim el reconeixement oficial del calendari amazic i el seu ús immediat i obligatori a totes les institucions, oficials i no oficials, així com l’adopció de l’U de gener del calendari amazic “ynnayr” com a festa nacional a tots els països de l’Àfrica del Nord i un dia festiu no laboral.
- El nostre homenatge i suport total a la lluita de l'heroi poble amazigh a l’Àfrica del Nord, especialment a Líbia i a Tunísia
- La nostra fermesa condemna als nous dictadors que volen excloure un altre vagada més els amazics en els nous estats sorgits de les revolucions de Túnisia, Egipte i Líbia.
- Exigim una vegada més la necessitat d'un alliberament immediat i incondicional dels detinguts amaziguistes Hamid Ouadouch, Mustapha Oussaya i Yousef Ahid.
- Renovem la nostra solidaritat absoluta amb ells, i així mateix amb les seves famílies, i amb tots els detinguts al nostre país d’origen a causa de les seves idees, creences o el seu dret a l'expressió pacífica.
- Condemnem enèrgicament el objectiu continu del poder repressiu marroquí d’arrestar als estudiants del Moviment Cultural Amazic.
- I reiterem també que el Marroc no podrà gaudir de la pau, si el règim marroquí prossegueix evitant les demandes urgents i legítimes del poble marroquí, i prioritàriament proporcionar la llibertat i la dignitat, la democràcia i la justícia i l'equitat i igualtat per a tots.
- El nostre suport a les lluites del Moviment 20 de Febrer i les lluites dels aturats al Marroc, i condemnem l'assetjament i  l'assassinament que pateixen els activistes per part del règim. i oferim les nostres condolences a les seves famílies i els seus companys en la lluita i al poble marroquí en general.
- Així mateix exigim la llibertat dels cooperants segrestats a Tindouf; Enric Gonyalons, Ainhoa Fernández del Rincón i Rossella Urru
- Per últim, reafirmem el nostre suport absolut a totes les revolucions a l'Àfrica del Nord i l’Orient Mitjà, però sempre en alerta i fent especial atenció en els poders petroliers i lobbys arabistes del Golf Pèrsic que fan servir el Islam polític per a acabar amb l’Amaziguitat de l’Àfrica del Nord

Roses el: 21/01/2012
que corresponent amb l’any amazic 09/01/2962
ACDPAC - Associació Cultural dels Drets del Poble Amazigh a Catalunya