dimecres, 22 de febrer del 2012

Xf Ubrid N 96 - Imider (Sobre el camí de 96 - Imider)


Xf Ubrid N 96 - Imider (Sobre el camí de 96 - Imider)

Moviment popular de protesta contra la usurpació salvatge de recursos naturals de la regió de Tinghir

Moviment de protesta, social, democràtica i pacífica que denuncien les polítiques discriminatòries i la marginació seguides per la societat metal·lúrgica d’imider (smi), amb una clara complicitat de les autoritats locals envers la gent de la comuna rural (8000 persones); set pobles que són: imider,anunizem,izumgen,tabulkhirt,ikis,tachghaqqacht.

El moviment: Sobre el camí de 96, és l'únic representant legítim de la població de la comuna rural d’imider, que esta en plena asseguda oberta prop del dipòsit, el principal proveïdor de la mina de plata en aigua, que es troba a la muntanya "albban", i això des de fa més de 4 mesos per reclamar drets purament socioeconòmiques, com ara: provisió de llocs estables de treball dels joves de la ciutat, aigua potable, salut, rehabilitació social i ambiental. i l'alliberament del pres polític de la causa imidrienne l'activista Ouchtoubane Mustafa, i l'aixecament de la provocació i les amenaces als militants imidriens, per les autoritats.
els estudiants (i estudiants universitaris) del municipi també es troben en vaga de carteres en solidaritat amb els seus pares a la Muntanya Albban. "Com aniré a l'escola i tota la meva família està en albban? "Interrogat un dels escolars.
Víctor Hugo: "cada nen se li ensenya és un home que guanyem".

Adreça electronica

amussu.96imider@gmail.com

http://imider.onlc.fr/

http://www.facebook.com/pages/Amussu-Xf-ubrid-n-96-Imider