dilluns, 25 de gener de 2010

Comunicat de l'associació "ACDPAC" davant l'entrada del nou any amazic 2960

Aprofitem aquest acte de celebració de l'entrada del nou any amazic 2960 a la ciutat catalana de Roses, per a comunicar a la opinió pública local, nacional i internacional el següent:A nivell polític i econòmic, des de l’associació

· volem reivindicar la oficialitat de la llengua amaziga als estats nord africans i també al estat espanyol, concretament a les ciutats de Ceuta i Melilla, així com a les Illes Canàries.

· A tots els governs dels països tan els que emeten o acollien immigració a aprendre mesures de debò per a suavitzar el gran impacte de la crisi econòmica que estem patim les famílies, perquè ara no ens poden deixar a la nostre sort i donar-nos d’esquena, quan avanç érem els grans productors i fons de riquesa tant als països on treballem o bé als nostres països d’origen a través de les transferències milionàries que realitzàvem.

· Exigim la llibertat immediata del militant amazic Chakib El Khiari, actualment a la presó de Taza al Marroc.

· L’alliberació immediata i sense condicions dels tres cooperants catalans (Roque Pasqual, Albert Vilalta i Alícia Gámez de la ONG Barcelona Acció Solidària) retinguts per l’organització AlQaida al Nord de Mali.

· La nostre solidaritat amb tot el moviment cultural i polític amazic que treballa a l’Africà del Nord i a Europa, sobre tot els nostres germans Imouhagh “els Tuaregs”, els estudiants amazighistes al Marroc i a Argelia, i amb els moviments per l’autonomia de la Kabília, del Rif i el Gran Suss.

· La nostre oposició al nou colonialisme que volen exercir els estats argelià i espanyol per a crear un nou estat arabista (el Sàhara) al Nord d’Africa, el Sàhara és terra amaziga i seguirà sent amaziga per a sempre

· La política discriminatòria i racista que practiquen els sistemes arabistes proletaris, també el Estat Espanyol a l’Africa del Nord sobre tot allò que té a veure amb l’amazic.

· Exigim a l’Estat Argelià aturar la repressió sobre el poble amazic als territoris de la Kabilia.

· Fer l’atenció els nous poderspetroliers i lobbys arabistes que fan servir el Islam polític per a acabar amb l’Amazighitat de l’Àfrica del Nord, perquè les expressions el món àrab al maghreb àrab son expressions excloents, exclouen el poble amazic el poble originari de l’Àfrica del Nord, quan ells son els autèntics enemics de la llengua àrab i de la religió Islàmica.

· A les autoritats a fer l’atenció als que difonen els seus missatges excloents a través de les mesquites i llocs de culte i que sobre tot quan ataquen amb mentides i falsedats als amazics musulmanes.A nivell cultural i social, des de l’associació

· La discriminació de les llengües amaziga i catalana en els mitjans de transport que comuniquen l’Àfrica del Nord amb la península ibèrica, ja que la majoria de les persones que fan servir aquests mitjans sobretot, el transport marítim i aeri, son persones de parla amaziga i el 60% d’ells viuen a Catalunya.

· La crida a tots els amazics (els amazics arabitzats o espanyolitzats i els que encara no s’han domesticat) a consolidar la nostre unió i relació bassades en la justícia, els drets humans, la solidaritat, la sensibilització i la cooperació entre tots i totes.La nostre solidaritat amb:

· Tots els detinguts polítics de la causa amaziga i als seus familiars. El nostre recolzament als activistats empresonats a Ameknes, els senyors Moustapha Oussaya, Hamid Attouch (condemnats a 10 anys de presó), Mohamed Chami, Mohamed Ennouari, Youssef Aït ElBacha, Youness Haja (un any de presó).

· Els manifestants amazighistes detinguts i ferits en els darrers esdeveniments a Tizi Ouzou durant les revindicacions del primer dia del nou any amazic 2960.

· Totes les organitzacions locals del moviment cultural amazic de totes les universitats del Marroc i Argelia. Sobre tot a Nador, Tettawin, Ameknes, Imteghren, Marrekech, Taza, Taghjijt, Bumaln n Dades, Tizi Ouzou, Bgayet i Ifren a Libia.

· Els autèntics activistes de la causa amaziga.

· Tots els pobles que lluiten per la llibertat i la justícia, entre ells el nostre poble amazic Imuhagh (Els Tuaregs), els Kurds, Darfur, Txetxenia, Palestina...

· Els amazics que travessen cada dia les fronteres de Melilla i Ceuta el tractament degradant que pateixen, on no existeixen cap mena d’humanitat i de respecte a les persones, que es dirigeixen a guanyar-se la vida noblement.

· El cantant amazic Boujemaa Azahaf, del grup amazic Tawattoun que està passant una greu malaltia.Roses (Catalunya) 10 n Yennayer n 2960 / 23 de gener de 2010