dimarts, 7 d’octubre del 2008

La primera sessió informativa sobre el procés participatiu de construcció de la casa amaziga de Catalunya




L’associació catalana pels drets del poble amazic amb seu a Figueres va acollir el divendres 3 d’octubre de 2008 la primera sessió informativa sobre el procés participatiu de construcció de la casa amaziga de Catalunya. Les membres de l’entitat Asmae Aazouzi i Soumia El Yandouzi van donar la benvinguda als assistents així com a les autoritats de l’ajuntament de Figueres representades en esta ocasió en noms de la senyora regidora Isabel Pineda i el senyor regidor Jose Luis Yecora que han donat suport i recolzament a la iniciativa i així com als membres del grup promotor del projecte.
Les representants de l’associació van donar el ple suport i recolzament per al projecte i han destacat la importància d’aquet últim de cara a visibilitzar els amazics a Catalunya com a la resta del món.
Els representants del grup impulsor els senyors M’hamed Abdelouahed
Allaqui, Youssef El Moussaoui i Abdelhak El Haddouti van explicar com va néixer la idea, així com els passos que s’està seguin i també la implicació, el suport i recolzament del govern de la Generalitat de Catalunya.
Per l’altre part els assistents van participar a la sessió fen preguntes i suggerint possibles activitats i serveis que es poden oferir des de la futura institució amaziga, per últim destacar que tots aquests suggeriments es tindran en compte a l’hora de la construcció i consolidació de la casa.
El procés ha estat seguit per unes cinquantina de persones entre activistes i simpatitzants de la causa amaziga que resideixen a la ciutat.