divendres, 23 de setembre del 2011

Manifest a raó dels últims esdeveniment a l'Alhucemas



Manifest

Nosaltres, les sota signants, entitats amazigues  de Catalunya, hem rebut amb molta preocupació la notícia de la repressió brutal per part de les autoritats marroquines, de la manifestació organitzada, el dia 21 de setembre pels diplomats parats de la província d’Alhoceima.
Segons les notícies, la intervenció policial va saldar amb molts detinguts i ferits, alguns d’ells greus.
Aquesta repressió demostra, un altre cop més, que el govern marroquí segueix  utilitzant la repressió, en comptes del diàleg amb la ciutadania, que només exerceix el seu dret a manifestar-se i reivindicar la seva inserció laboral. Aquest dret és teòricament reconegut en la nova constitució marroquina recent canviada i ens els tractats i convenis internacional, dels quals, el Marroc n’és part.
Això contradiu molt el discurs oficial sobre el canvi polític i l’obertura democràtica. El compromís polític oficial amb els drets humans i la democràcia haurien de traduir-se en  mesures de justícia social i integració socioeconòmiqes dels col•lectius i zones que fins han estat al marge del desenvolupament, no en el llenguatge del basto.
Per tot això,
- protestem contra aquesta intervenció policial fora de lloc.
- demanem que hi hagi investigació sobre els fets i condemnar els responsables de la repressió dels manifestants.
- exigim l’alliberament immediat dels detinguts
- convidem les autoritats marroquines al diàleg amb els diplomats parats i la resposta positiva a les seves demandes justes.
- reivindiquem un desenvolupament humà i econòmic regional just i igualitari.
I així mateix exigim l’alliberament immediat dels militants amaziguistes Mustapha Oussaya i Hamid Ouadouch empresonats a Ameknas
Catalunya, 22 de setembre 2011

Signat
-          Associació Taghrast- Espai Amazic
-          Associació Cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya

dijous, 22 de setembre del 2011

Brutal repressió de les autoritats marroquines als diplomats desocupats del Rif


Els diplomats desocupats de la ciutat de Alhucemas acusen les autoritats d'intentar matar a un dels seus membres, a l’empènyer-lo des de la superfície superior de la seu Regional d’Educació
Les forces de l’ordre marroquí han intervingut aquest matí, dimecres 21 de setembre amb força i violència en contra dels diplomats desocupats de la província de Alhucemas, els llicenciats i diplomats de l'Assemblea Nacional dels llicenciats en atur al Marroc "ANDCM", l’operació va causar molts ferits amb lesions greus i detencions entre els desocupats.
Segon declaracions dels diplomats a la web d’informació rifenya dalil-rif.com, durant l'assalt de les diferents forces de l'ordre a les seus d’asseguda dels aturats en la Secretaria Regional d’Educació i al Centre de formació del professorat a les vuit i mitja del mati, es van utilitzar diversos mètodes de cops i d'intimidació, la qual cosa va deixar molts ferits entre els desocupats, una va ser molt greu després de la caiguda d'un dels desocupats des de la superfície superior de la seu d’Educació, i immediatament el van traslladar a l'hospital Mohamed V de la ciutat.
Els desocupats van acusar les autoritats regionals i les forces de l’ordre de intentar matar a aquest desocupat a l’empènyer-lo des de la part superior de la seu d’Educació, situació que el va conduir a una caiguda al carrer, i es troba en estat molt greu segons han confirmat els aturats. A més s’ha d’afegir la repressió dels manifestants davant de la Secretaria d’Educació a través de l'ús de les motos i de pals .
I al voltant de llavors els desocupats asseguts van marxar en direcció de l'hospital provincial, on van corejar consignes exigint que s'acceleri el tractament dels seus companys ferits, i amenaçant a una escalada en les seves formes de protesta i la provocació d'un esdeveniment en la ciutat en cas de que els responsables a nivell regional continuen en la dilació i el incompliment de les seves promeses i així com la seva contínua repressió dels desocupats segons les seves manifestacions.


Declaració d’un dels desocupats ferits a l'hospital

 El diplomat desocupat que va caure del sostre de l'edifici mentre es trobava a l'hospital