divendres, 2 de març del 2012

Comunicat a raó de la repressió violenta dels aturats diplomats de Nador i d'Alhucemas


Manifest esdeveniments Nador (març 2012)


Què passa al Marroc?

Des de fa un temps, el govern marroquí està intensificant la repressió cap l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, de manera inesperada.

Manifestacions pacifiques, concentracions i assembles que s’estan produint per part de ciutadans, moviments i col·lectius està sent atacades per les forces de l’ordre de manera brutal.

Taza, Rabat, Imeder, Alhucemas i des de fa ahir Nador…i altres ciutats del Marroc han viscut les mostres de represàlia de les més dures com a única resposta a les seves demandes.

La majoria de les manifestacions reivindiquen l’accés als drets socials bàsics: el dret al treball, a la salut, a l’educació i al desenvolupament de les seves zones o barris. Unes reivindicacions que el Marroc ha promès cumplir en els seus discursos i en virtut de les signatures que ha fet en les declaracions i pactes internacionals.

Detencions arbitràries, setge militar de ciutats i barris, intervencions policials amb armes en les manifestacions, ……fins on vol arribar el govern marroquí en la seva repressió als drets humans. Aquest no era allò que es prometia en la nova constitució?

Estem realment indignats i indignades. La nostra joventut està sent maltractada per institucions que les han de protegir i promoure. Només demanen el dret a treballar i ser ciutadans útils, que serveixin el seu país i puguin participar activament i dignament en el seu desenvolupament.

Els diplomats parats porten dècades de lluita per aquest dret tan bàsic i elemental i encara no ha arribat el moment de que aquests dret siguin d’una vegada respectat i de que se li trobi una solució definitiva i duradora al tema de la inserció laboral de la ciutadania marroquí?!

Això desvela una crisi de gestió política molt gran i molt greu, marcada per la corrupció i el clientelisme que està perforant la societat marroquina i condemnant la gent a la misèria i a la injustícia.

Això vol fer que ha arribat el temps del canvi efectiu i de la justícia social.

Per tot això, expressem la nostra indignació profunda a la repressió del passat dia 1 de març a la concentració dels diplomats parats de Nador, concentrats pacíficament en una administració oficial. Un acte gravat per les càmeres lliures que van seguir la intervenció des de l’inici fins al final. Els diplomats parats anaven sortint un rere l’altre ferits en diferents parts del cos.

Això és insuportable. Com a ciutadans provinents del Marroc, no podem admetre que els nostres compatriotes estiguin patint tal injustícia i sufocació que recorden els anys de plom.

Exigim una investigació immediata en els esdeveniments ocorreguts i el càstig dels culpables.

Demanem una resposta efectiva a les reivindicacions legítimes dels diplomats aturats.

Demanem la dimissió del govern que està permetent aquestes barbaritats.


Associacions signatàries del manifest:

Associació Cultural dels Drets del Poble Amazigh a Catalunya

Associació Taghrast- Espai Amazic


dijous, 1 de març del 2012

Violència desmesurada de les forces marruquis contra els parats diplomats de Nador


Nador, 1 de març de 2012

Els aturats diplomats de la branca local de l'Associació Nacional dels Aturats Diplomats de Nador, han estat reprimits de forma violenta per part de les forces marroquines, segons fonts dels desocupats, deixant més de 40 ferits.









nadorcity.com




Brutal intervenció de les forces marroquins contra els diplomats desocupats de Nador

Un missatge d’un nen amazic manifesta la desgràcia dels amazics en el sud-est del Marroc


Des de l’asseguda a la muntanya d’Alban, i amb una veu innocent, un nen amazic fa una crida al Poble amazic i a l'opinió pública nacional i internacional a assumir la responsabilitat històrica i humanitària davant el patiment dels amazics innocents,on els habitants de la regió d’Imeder en el sud-est del Marroc estan portant a terme una protesta que ja dura quatre mesos contra la empresa Holding Reial ONE, la qual explota el metall plata que abunda en les seves terres, i després de rentar-lo amb aigua de les profunditats de la seva terra àrida, i desprès vendre’l als rics en els mercats internacionals, quan els propietaris d’aquestes terres estan immersos en la extrema pobresa i marginació, una marginació de tot tipus, econòmica, identitària, cultural i humanitària.

Font: http://www.amazighworld.org/arabic/news/index_show.php?id=2471

http://fr-fr.facebook.com/pages/Amussu-Xf-ubrid-n-96-Imider/