dissabte, 26 de febrer del 2011

Les milícies o els grups afins als partits governamentals marroquins irrompen en les protestes del 20 de febrer per rebentar el seu caràcter pacífic




Els actes vandàlics provocats durant les manifestacions populars del passat 20 de febrer a varies ciutats del Marroc, però principalment a Alhucemas, Tanger, Larache, Marrequeix i Sefrou van ser instigats i dirigits per les milícies o els grups afins als partits governamentals marroquins que tenien per objectiu rebentar el caràcter pacífic de les protestes.

Les principals reivindicacions dels milers de manifestants que van sortir al carrer eren en contra del govern i dels partits tradicionals.



En el vídeo un parlant en dialecte marroquí incitava a calar foc a l’Ajuntament d'Alhucemas, lo qual indica que els que van provocar els aldarulls no eren rifenys, sinó persones vingudes d’altres llocs del Marroc.

Amb 5 víctimes i molts de ferits a l’Alhucemas, però també destroces en propietats públiques i privades va ser el resultat de la manifestació més gran del passat 20 de febrer de tot el Marroc, van participar entre 50000 i 100000 ciutadans de tota la província. Això torna a demostrar que el Rif podria tornar a reconduir el canvi polític que necessita el país.

Històricament, els partits tradicionals marroquins i sobre tot el partit de la independència (hizb al-istiqlāl) van descriminar i distanciar el Rif del difunt rei Hassan II, i així es van perpetrar al poder, i des de la independència del país nord-africà han obrat per destruir i per esclavitzar el poble rifeny.


La policia marroqui apallissen i fereixen brutalment i en públic un jove manifestant a la ciutat de Sefrou al sud del Marroc

divendres, 25 de febrer del 2011

El poder criminal a Líbia assassina el seu poble


L’associació fa una crida a la comunitat internacional, l’ONU i a la UE a intervindrà i posa fi a les atrocitats del règim racista de Moamar El-Kaddafi.
Les forces terroristes del dictador estan portant a terme una neteja ètnica al país nord-africà, les ONGs, els mitjans de comunicació i també les xarxes socials estan denuncien l’elevat número de morts i ferits, i que ascendeixen a milers entre víctimes i ferits en poc temps.

Els dos dictadors Moamar El-Kaddafi i el seu fill Seif Al-Islam s’els de jutjar per una cort internacional per tots els crims que ha comés a Líbia.


Milers de morts en els disturbis de Líbia

Els amazics i els Warfala, les dues tribus més importants del país, s'han sumat als opositors, una dada que podria ser clau per al futur de la revolta.

dimarts, 22 de febrer del 2011

Les protestes del 20 de febrer provoquen l’erupció del bolcà al Marroc

Alhucemas
Agadir

Nador


Els activistes juvenils aconsegueixen fer sortir a la ciutadania a les principals ciutats del Marroc tot i la tradició de por, milers de manifestants han reivindicat la caiguda del govern de la família del lobby “Elfassi” en les institucions de l’Estat des de la independència simbòlica del país en 1956, la dissolució de les dos cambres, la promoció i l’oficialització de la llengua amaziga i entre altres demandes.
Ambient pacífic en la majoria de les manifestacions gràcies a la col·laboració de les forces de l’ordre, excepte a les ciutats d’Alhucemas, Larache, Tanger, Sefrou, Goulmima i Marrakech on ha hagut enfrontaments amb la policia.

El Rif torna a ser el epicentre de les protestes, Alhucemas amb 50 000 manifestants, Agadir amb 5000, Nador amb 2000. van ser les manifestacions més multitudinàries.