dijous, 26 de juliol del 2012

Al Hoceima: condemnen l'activista Mustafa Bohanii a dos anys de presó



25/07/2012

El dimecres 25 de juliol, la Sala de Primera Instància a la Cort Penal d'Apel·lacions d’Alhoceima va condemnar l'activista pro drets humans i membre del Moviment 20 de Febrer Mustafa Bohanii a dos anys de presó, amb una multa d'uns 10 milions de cèntims (10.000€) en benefici de l'Oficina Nacional d'Electricitat a Aït Bouayach.

dimecres, 25 de juliol del 2012

ACDPAC expressa el seu condol i suport als afectats pels incendis de l'Alt Empordà



L'associació cultural pels drets del poble amazigh a Catalunya se suma al dol i al dolor dels ciutadans pels focs, que varen comença el diumenge 22 de juliol a la Jonquera i a Portbou, i que han provocat pèrdues humanes i una gran devastació a la comarca de l'Alt Empordà. Volem fer arribar el nostre suport i solidaritat a tots els ciutadans i pobles afectats.

dimarts, 24 de juliol del 2012

L’Estat marroquí procedeix a arrestacions a Imider


Sud-est del Marroc 23 de juliol

Cinc activistes amazics, membres del Moviment Sobre el camí de 96 van ser detinguts dijous, 12 de juliol per la policia de la monarquia marroquina i seran portats davant el tribunal de Ouarzazat, el 26 de juliol 2012. Es tracta de Moha Bennaser, Karim Lahcen, Faska Laadad, Taïeb Omar et Moha Ouljihad.


diumenge, 22 de juliol del 2012

El Maxzen arabista marroquí torna a venjar-se dels néts d’Abdelkrim


Com de costum el sistema maxzani del Marroc i la seva complexa obsessió amb El Rif; la Cort d'Apel•lacions d’Alhoceima va emetre una duríssima sentència que va arribar a quatre anys de presó en el judici contra Abdelhalim El Bakkali, membre actiu del moviment contestatari juvenil d’Aït Bouayach, i una multa de uns 100 mil dirhams, i així el règim arabista en el poder confirma la seva complexitat històrica amb la població del Rif que es neguen a l'esclavitud, la servitud i la humiliació, i també com un munt de mercenaris desitgen i tracten de sotmetre el Rif amb la fabricació d’aquests assajos i aquest enfocament autoritari, que només rectifiquen el fracàs dels bombardejos del pobles i aldees rifenyes durant el regnat de Hassan II, fins als recents esdeveniments que van revelar la cara perniciosa dels enemics dels amazics que dirigeixen el govern i tracten de talla ungles a les zones de resistència, que rebutgen les polítiques antidemocràtiques d’aquest sistema antiquat i obsolet.