divendres, 18 de maig del 2012

El continu setge que pateixen els activistes rifenys ens indigna


 Abdelhalim El Bakkali

 Mohamed Ahabad

ACDPAC Considera els judicis que s’està fent als activistes amazics del moviment de protesta d’Aït Bouayach com a judicis polititzats amb fins partidistes, i contraris a la llibertat de tots els ciutadans a expressar les seves demandes i els seus drets, també expressa la seva solidaritat amb els activistes arrestats Abdelhalim El Bakkali, Mohamed Ahabad i Hassan Ben Chaaib, i les seves famílies i tots els militants, i exigeix el seu alliberament i de tots els processats.


La tendència del règim a continuar marginant diferents sectors de la societat marroquí, la exclusió de la cançó amaziga del concurs de nous talents de la televisió pública 2M, la última obstaculització de estudiants rifenys que havien de participar en certamen internacional a Holanda amb el seu invent (eco-cotxe)...

L’associació amaziga alerta de la continua violació dels drets polítics, civils i humans que està portant a terme el règim marroquí i crida a fer l’atenció a la greu situació de marginació que pateix el Rif, a tots els nivells, econòmics, socials, polítics i culturals.


Les protestes van continuar a Aït Bouayach tot i l'arrest dels principals líders

dimecres, 16 de maig del 2012

Conspiració sobre l'Escola Nacional de Ciències Aplicades i Naturals d’Al Hociema i el secret de la desaparició de l’eco-cotxe?




Correspondència des de Holanda

En el moment en que s’ha elevat l'esforç de moltes empreses locals de la província d'Al Hoceima, amb coordinació amb l'Oficina de Aràbica als Països Baixos per assegurar la participació d'un equip d'estudiants enginyers de l'Escola Nacional de Ciències Exactes i Naturals d’Al Hociema, i en aquesta ocasió saludem molt la Fundació Aràbica pels esforços que s'ha dut a terme durant diversos dies per ajudar a aquest grup d'estudiants.

Fins aquest moment s’ha confirmat la procrastinació de les instàncies oficials de la província d'Al Hoceima, des de l’autoritat provincial, regional, l’ajuntament i l’administració de l'Escola Nacional d'Enginyers de Boukidarn, i alguns considerats de les organitzacions cíviques, aquesta indecisió de no complir amb la disposició de les simples condicions per al trasllat del cotxe creat per sis estudiants de l'Escola Nacional de Ciències Exactes i Naturals, que se suposava que havia d'entrar en Circuit dels playoffs de demà al complex de LAHUI a la ciutat holandesa de Roterdam, dins la marató científica xal de 2012, que s’ha organitzat des del 14 a 17 de maig als Països Baixos.

Sí, per enèsima vegada es confirma que hi ha una tendència per part d'alguns sectors de marginar aquesta escola i els seus estudiants i una vertadera conspiració al territori d'algunes institució que volen prendre represàlies, per a al·ludir  algun aixecament de la bandera del Marroc i la bandera dels amazics al centre del continent europeu, però quan heu pogut aturar el carro, però heu abaixat la bandera del Marroc i dels amazics, i des de quan El Rif era estrany i estúpid ?

Ens agradaria recordar que aquestes pràctiques indiquen la continuïtat de la política d'exclusió i marginació de les elits científiques futures rifenyes, i la política de discriminació i del riure de la gent encara es l'amo de la situació ....
Desafortunadament els Consells elegits només donen suport als festivals de cant i ball, però les iniciatives a nivell científic i cultural superior i la alta consciència, constitueixen una veritable amenaça per a ells i per tant, prefereixen mantenir la situació tal com és, la pobresa i la ignorància fins que poden posseir-los i esclavitzar-los.

El mateix oblit s'estén també als monuments històrics i a una gran part de la temàtica cultural, no obstant això, les voluntats vives es mantindran vigilants a aquestes conspiracions.


Homenatge al jugador amazic Noredine Errotbi






HOMENATGE A
NOREDINE ERROTBI
JUGADOR DE FUTBOL DE NADOR I ROSES


Partit de futbol en homenatge a l'exjugador del Hilal de Nador i del Wifak de Roses Noureddine Errotbi

L’equip de futbol de l’associació amazigho català contra un equip alemany

Dia: Diumenge 20 de maig de 2012
Hora: 16:00 hores
Lloc: Estadi Municipal Mas Oliva de Roses


Organitza: Associació Cultural pels Drets del Poble Amazigh a Catalunya