divendres, 9 de setembre del 2011

Els amazics fan festa a Trípoli


El renaixement amazigh a Líbia: Milers canten "Agrawli Itri nnagh" el rebel és el nostre estrella. Glòria per al poble més antic de la Mediterrània


El centre de la ciutat de Trípoli, controlat pels combatents d'Adrar n Infusen, va veure a centenars de persones sortir als carrers el passat 2 de setembre per expressar la seva alegria de veure a Trípoli alliberada. Els Tripolitans no va dubtar a exhibir la bandera amazigh, un senyal de la seva inclinació a la seva amaziguitat ...

 
Reportatge de Fotos (Assays Ixenfar - "plaça dels Màrtirs").
Font: http://www.mazighia.com/

dijous, 8 de setembre del 2011

Amaziguitat i Canarietat al Segle XXI



Conferència impartida per Ignacio Reyes al CSO Taucho. Reyes és historiador i doctor en Filologia especialitzada en les antigues parles amazigues del nostre país (Canàries). Aborda l'evolució de la identitat precolonial al llarg del colonialisme en l'Arxipèlag des d'una perspectiva marxista. Finalment aporta interessants reflexions sobre la amaziguitat en relació amb la política i el nacionalisme canari.
Traduït al català per ACDPAC

dimarts, 6 de setembre del 2011

ACDPAC amb el model català d'immersió lingüística


La cohesió social que es viu a l'escola catalana, ha estat gracies a l’èxit del model d'immersió lingüística ininterromput des de la seva aprovació per les institucions catalanes allà els anys vuitanta, per tant qualsevol intent de posar en perill aquest model, pot tenir greus conseqüències en la nostra societat.

Des de l’associació apostem per la llengua catalana, llengua de convivència, i considerem que qualsevol que ataca o menyspreu el català, és un perill per a la humanitat i per al seu futur.