dilluns, 24 d’abril del 2017

El Movimeny Rifeny commemora la primavera amaziga a Girona



El Comitè Gironí del Moviment Popular Rifeny ha commerorat la primavara amaziga al centre cívic de Santa Eugènia de Girona convertint-la aquest any en primavera rifenya.



El Centre Cívic Santa Eugènia de Girona ha commemorat la PRIMAVERA AMAZIGA, un dia en que el conjunt del poble amazic a l’Àfrica del Nord recupera la conscienciació del fet propi i diferencial amazic. El poble rifeny que també forma part de la gran nació amaziga, commemorem aquest dia com a tal, per doble motiu, l’afirmació de la nostra pertinença a la nació amaziga i la nostra terra, el nord d’Àfrica, però a més per donar a conèixer, i des d’aquí donar suport al moviment popular rifeny, el moviment de masses més pacífic, més ben organitzat, civilitzat, modern i més creatiu, més inclusiu, una generació de joves plena de valors de igualtat, de valors humans, més democràtics... generació que es diu Nasser Zafzafi, 39 anys, no té cap afiliació ni política ni de cap mena d’organització, en atur, però ha guanyat la confiança del poble rifeny, però també del poble marroquí... ja portem 6 mesos de mobilitzacions, totes pacífiques, espelmes, roses, murals, en directe, transparents, amb lemes com estimem la vida, la dignitat no es negocia, no a la militarització, no a l’assetjament econòmic i social, si a la unitat, si a la llibertat... i altres conceptes universals en referència a drets humans... des del comitè gironí del moviment popular rifeny s'ha organitzat per fer pedagogia, sensibilitzar la comunitat rifenya, i donar a conèixer aquest moviment entre la societat catalana, i així mateix denunciar la repressió de l’Estat del Marroc a la nostra gent al Rif

la commemoració de la PRIMAVERA AMAZIGA d'enguany es va realitza amb una conferència sobre el moviment popular rifeny i un concert de música amaziga
Conferència sobre el moviment popular rifeny: Lluc Salellas, Regidor de la CUP de Girona Yous Elmous Youssef El Moussaoui, Activista rifeny (Barcelona) Mohamed El Majjaoui, Activista rifeny (Alhucemas)
Nabil Ahamjik, Activista rifeny (Alhucemas via skype)
Achour El Amraoui, Activista rifeny (Nador)


Lluc Salellas

Youssef El Moussaoui


Nabil Ahamjik (via skype)


L'acte que va tenir lloc el dissabte, 22/04/2017, es va realitzar en dues part, una conferència sobre el Moviment Rifeny, i la segona van ser actuacions de grups musicals rifenys compromisos amb la causa.


Concert amb música amaziga: Fikri Teskrin, Activista i músic rifeny (País Basc)
Bouarfa Ayyawn, Activista i músic rifeny (Barcelona) Said Azerwal Activista i músic rifeny (París) Soufian Isiwan Activista i músic rifeny (Girona)





Bouarfa Ayyawn

Per veure més fotos de l'acte
Primavera amaziga 2017 a Girona - 22/04/2017

Centre Cívic Santa Eugènia
Carrer de Santa Eugenia, 146, 17006 Girona
Dissabte, 22 d’abril 2017, a partir de les 18 hores