dijous, 11 de gener del 2018

El Moviment Rifeny celebra l'any nou amazic a Salt 13/01/2018




Comunicat any nou amazic 2968

La glòria i la immortalitat als màrtirs del poble amazic lliure i desafiant, i en l'avantguarda els màrtirs de la resistència armada, els membres de l'Exèrcit d'Alliberament Popular, tribut i admiració a tots els màrtirs i víctimes de la causa amaziga a través de tot el territori de la Tamazgha “Àfrica del Nord”.

Salutació de suport i desafiament a tots els presos polítics amazics i a tots els activistes del Moviment Democràtic Independent Amazic, i especialment el Moviment Rifeny

L’Associació Cultural pels Drets del Poble Amazigh a Catalunya i els comitès del Moviment Rifeny a les Comarques Gironines i de la ciutat alemana de D¨seldorf que ens acompanyen avui, anunciem a l'opinió pública el següent:

Per una banda, el poble amazic comparteix amb el poble català els anells de llibertat i de supervèvincia.

La nostra solidaritat incondicional amb:
• Els presos polítics de la causa amaziga en general i de la causa rifenya en particular i també i de la causa catalana, i amb tots aquells detinguts per causa de les seves idees, creences o el seu dret a l'expressió pacífica.

I per l’altra banda, coherents amb el nostre suport absolut i incondicional amb el moviment rifeny i la nostra participació en les lluites del nostre poble al Rif. i per unir i coordinar la lluita conjunta de la manera més efectiva i més eficaç per donar suport i participar en la batalla de la dignitat al Rif.

La promoció de la lluita unitària rifenya i sobretot enfortir-la a Europa per tal d'exercir més pressió sobre el règim regnant al Marroc per a una resposta immediata a les demandes del nostre poble al Rif.

En aquest sentit recordem el nostre compromís una vegada mes amb el nostre poble, així com la nostra participació i el nostre suport absolut al Moviment Rifeny

- Exigim l’alliberament immediat dels més 1500 rifenys en les presons marroquis, entre els quals hi ha menors d’edat i el seu delicte es manifestar-se pacídicament i demanar drets bàsics com poder rebre una assistpència sanitaria de qualitat vista la propagació de malalties terminals com el cancer, o feina entre altres.

- La nostra condemna a la militarització del Rif i exigim una vegada més la retirada de tots les forces militars i també anul·lar els decrets que l'estableixen com a zona militar.

- Aturar les amenaces de detenció i seguiments en el dret de tots els militants i les seves famílies i de totes les formes de restriccions a les llibertats públiques al Rif d'ocupar les places públiques i prohibir les reunions i les assemblees populars.

- Resposta immediata a les demandes del Moviment Rifeny, sobretot les demandes bàsiques, hospitals, universitats i treball per als nostres joves.

A nivell d'Europa
- Fem una crida a adoptar el diàleg, la coordinació i la consulta com a mètodes per a la lluita dels comitès europeus i els seus activistes.

A nivell del Nord d’Àfrica
• El nostre suport a les protestes socials que tenen lloc al Nord Àfrica, (Imidir, Jarada, Azrou, Tantan al Marroc, La Kabilia i Ghardaïa a l’Algèria, a Tunísia i al conjunt dels Tuareg) i amb tots els altres aixecaments contra la dictadures de l’Àfrica i de la resta del món.

• Totes les víctimes de l'exclusió i la marginació de tot el món.
- Exigim una vegada més la necessitat d'un alliberament immediat i incondicional de tots els detinguts rifenys i marroquins
- Condemnem la continua repressió que pateix el nostre poble al Rif pel règim marroquí.

Salt, 13/01/2018 que correspon amb l’any amazic, 01/01/2968

dimarts, 9 de gener del 2018

Mohamed El Mejjaoui, el ideòleg del Moviment Rifeny


Aquest home amb una cara suau i descarnada es presenta a la premsa marroquina com una de les "garanties intel·lectuals" del moviment de protesta que ha revoltat el Rif durant vuit mesos. Mohamed El Majjaoui va ser arrestat el 27 de maig al seu lloc de treball a Ketama, a la regió del Rif Occidental, abans de ser traslladat a la presó Oukacha a Casablanca. Aquest mestre, un sindicalista experimentat, és un dels treballadors de Hirak. Ell també va participar activament, el 2011, arran de la primavera tunisiana, el 20 de febrer del Moviment, del qual es va convertir en una de les figures. "Si us plau, mantingui la protesta pacífica, vigili i cautela. L'elecció de la confrontació només serveix als interessos d'aquells que defensen una política repressiva ", va implorar, el dia abans de la seva detenció.

diumenge, 7 de gener del 2018

Concentració del Moviment Rifeny davant l’Ajuntament de Salt



El Comitè Gironí del Moviment Popular Rifeny davant la escalada de repressió del règim marroquí contra el Moviment Rifeny, continua la seva protesta pacífica de denúncia amb una nova acció, aquesta vegada a la ciutat de Salt, en una acció més del “Tots som Zafzafi" #TotssomZafzafi #Totssomsegrestats #Marra_d_Zafzafi

La població rifenya va sortir al carrer per demanar justícia per l’assassinat del jove Mouhcine Fikri, i les protestes van continua per reclamar més dignitat, justícia social i democràcia, aquestes demandes es van concretar en dossier que recollia les diferents necessitats de la població, principalment #hospital #universitat #feina i la fi de la desmilitarització del Rif

Una vintena de persones assisteixen a la concentració, el dia 6 de gener de 2018.

En la concentració s’ha exigit la llibertat dels més 2000 persones rifenyes segrestades pel règim dictatorial marroquí

A més del lemes de sempre de “Fora Fora El Makhzn del Rif, Visca el Rif, Visca el Poble, llibertat Nasser Zafzafi i els detinguts rifenys...

Exigirem la llibertat de tots els presos polítics segrestats!!!




Per veure més fotos de