diumenge, 30 de setembre del 2012

Comunicat per denunciar la greu situació econòmica que pateixen moltes famílies catalanes





La crisi econòmica està glopejant durament les classes populars en general, però amb més violència les famílies d’origen immigrant, dintre d’aquest context la població d’origen marroquí estan a punt del col·lapsa, a més dels problemes que obstaculitzen el seu accés a la desitjada participació i integració al país d’acollida, i ara es troba a més doblament exclosa del exigent mercat laboral i del dèbil i cada vagada més precari sistema de protecció social, que prioritza ciutadans sobre altres seguint criteris exclusivament d’antiguitat i de procedència.
El preocupant context econòmic ha portat a moltes famílies a buscar alternatives per fer front a les seves necessitats bàsiques, a vagades amb el suport limitat de les entitats públiques o privades complint una normativa en principi postulada a tots als ciutadans per igual, però en la pràctica real és més accessible per a uns que altres, per l’altre banda trobem els que tenen un suport familiar en el seu entorn, o els que decideixen tornen als país d’origen o emigrant a altres països quan les seves condicions ho permeten, però hi ha una amplia franja de població que no tenen aquestes possibilitats, i aquestes persones necessiten que algú o alguns els tingui en compte!
Davant d’aquesta situació l’associació ACDPAC no pot quedar al marge i amb el fi de realitzar i complir els seus objectius, que són la promoció de les cultures amaziga i catalana, la convivència i la cohesió social, vol donar veu i fer costat als que ho estan passant malament.
Des del seu compromès amb els problemes socials: ACDPAC, i a base d’això, declarem a l'opinió pública el següent:
-          La exclusió de una part dels nostres conciutadans, és una responsabilitat de tota la societat en el seu conjunt, i no només dels que la pateixen.
-          Les entitats i la societat civil hem de fer tots els nostres esforços per ajudar als més necessitats, cadascú amb els seus mitjans.
-          Que els Ajuntament, així com la Generalitat de Catalunya prioritzin abordar el problema de la pobresa i el de la exclusió social.
-          Que el Govern del Marroc deixi de mirar a un altre lloc i afronti la seva responsabilitat, i no doni més esquena als que fa poc eren una de les fonts més importants d’entrada de divises del país.
-          També volem exigir tan a les autoritats de Catalunya com les del Marroc que prenguin mesures per convertir la línea àerea Girona Nador, en ruta de transport de interès general.