dissabte, 5 de febrer del 2011

Commemoració del 48 aniversari de la mort del líder amazigh Abd el-krim a Figueres



L’associació cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya va commemorar el passat dissabte 5 de febrer el 48è aniversari de la mort del líder amazigh Abd el-krim El Khattabi “Mulay Muhend”, acte desenvolupat a Figueres al centre cultural de la Catequística.

L’acte ha estat presentat i dirigit per el jove membre de l’associació Ibrahim Zaitar, el qual va donar la benvinguda als assistents i va donar pas als militants Zouhair Rotbi i Ali Taouil, els quals van fer una ressenya històrica sobre la figura de Mulay Muhend i el van recordar com el precursor dels moviments d’alliberació nacional dels pobles colonitzats des de la Segona Guerra Mundial, i també com l’inventor de la guerra de les guerrilles, i així mateix com a fundador de la primera república en la seva versió occidental del món islàmic.
Tot seguit el també membre de l’associació el senyor Mustafa El Karrouchi va llegir una poesia sobre la persona històrica de Mulay Muhend.

També realçar la participació del públic, on han intervingut el militant amazic Ahmed Zadbag, el qual va ressaltar la formació acadèmica i religiosa d’Abd el-krim, així com la intervenció del senyor Lahcen Daoudi, aquest últim va parlar i va explicar els fets que se li atribueixen per les celebracions del nou any amazic 2961 a Roses i va demanar disculpes per la mala interpretació de les seves paraules i va recitar un poema amazic en honor al líder Abd el-krim

I a continuació s’ha projectat un vídeo documental sobre líder rifeny El Khattabi i per últim el grup Peredelescabres va cantar unes cançons reivindicatives en pro de les cultures amazigues i catalanes, i va dedicar una cançó al jugador del F. C. Barcelona Ibrahim Afellay.

Amb una exposició de materials de l’associació i un pica-pica es va tancar l’acte.

dilluns, 31 de gener del 2011

Acte en commemoració del 48 aniversari de la mort del líder amazic Abd el-krim El Khattabi “mulay muhend”




ACDPAC organitza:



Acte en commemoració del 48 aniversari de la mort del líder amazic Abd el-krim El Khattabi “mulay muhend”
Amjahd amqran imazighen mulay muhend



Dissabte, 5 de febrer de 2011 a les 17:00h



La Catequística (C. Rector Arolas, 4 Figueres)




Programa:
o Parlaments amb membres de l’associació.
o Documental “Abd el-krim”.Actuacions músicals de tradició popular amaziga i catalana amb:Lahcen Ouichou; Peredelescabres