dilluns, 30 de març del 2009

Finalitzen els primers cursos inicials de català i amazic realitzats per l’associació “ACDPAC” a Figueres




Finalitzen els primers cursos inicials de llengua catalana i de llengua amaziga realitzats per l’associació cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya entre els mesos de novembre de 2008 i març de 2009 al municipi de Figueres.
S’han organitzat cursos per aprendre català, dirigits a col·lectius amb més dificultats d’accés a l’oferta ja existint, especialment dones nord africanes que mai han tingut cap contacte amb la cultura catalana i amb el seu entorn, tot i portar un mínim de temps al país. i també al col·lectiu de nouvinguts, adequant els cursos a l’horari i les necessitats d’aquests.
Per l’altre banda s’han ofert per primer vagada cursos de llengua amaziga a les comarques de Girona. S’han fet dos cursos introductoris dirigits per infants en diferents edats, i també un per adults. Es valora molt positivament l’ensenyament de l’amazic a Figueres, ja que això suposa un reconeixement a aquesta llengua, i una injecció de moral als catalans que la tenen com llengua familiar.
L’associació “ACDPAC” té previst continuar oferint cursos inicials en llengua catalana i amaziga a persones que ho demanen.
La satisfacció del desenvolupament dels primers cursos que s’han realitzat fins ara, fan preveure continuar-los, així, com crear-ne de nous i oferir-los en altres llocs de la comarca.