dissabte, 11 d’agost del 2012

Marroc; 10 anys de presó pels detinguts de la causa de Imider


La Cort d'Apel·lacions de Ouarzazate va dictaminar el dijous 09 d'agost, deu anys de presó firma en contra dels cinc detinguts del que es coneix com els esdeveniments de Imider (Mina de plata a Tinghir), una mitjana de dos anys per a cada acusat. I es tracta, Moustapha Ouchtouban, Faska Laadad, Mohend Bennaser, Omar Taïeb i Lahcen Karim.

Els cinc
acusats van ser arrestats el 12 de juliol 2011 per la gendarmeria a Tinghir, i van ser acusats des de l’acampament i l’ocupació del lloc del dipòsit de aigües i manipulació del metall i evitar que els alumnes assisteixin als seus centres d'educació, i així com prevenir i obstaculitzar els projectes de desenvolupament ... als van referir al Ministeri Públic en la mitjà de la mateixa nit, i així van ser objecte de seguiment per càrrecs penals relacionats amb actes de vandalisme i la demolició de edificis propietat aliena, i la obstrucció a la llibertat de feina, l'assalt i provocar ferits) en una denúncia presentada contra ells per un empresari que va dir que la seva obra havia estat objecte de vandalisme i el seu fill va ser colpejat i ferit.

I durant la declaració, els acusats van negar tots els càrrecs i tot el que va ser recollit a l'acta de la gendarmeria, i després d'escoltar i preguntar als testimonis van confirmar la innocència dels acusats, pels càrrecs dels quals van ser acusats, però el cos del tribunal només es va limitar a l'acta de la gendarmeria.



Ressaltar que els activistes de Imidir fa mesos que denuncien la explotació il·legal i la expropiació de recursos naturals d’aquesta regió del sud est del Marroc(Mina de plata a Tinghir)  per part de empreses afines al règim