divendres, 21 d’octubre del 2011

Final macabrós per a El Gaddafi, l’enemic declarat de l’amaziguitat i dels amazics




L’associació cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya felicita el poble amazic en general i sobre tot el poble libi, després de l'anunci de la notícia de la mort de Muammar Gaddafi, després de ser arrestat a la seva ciutat natal de Sirte. Sabent-hi que Gaddafi és l’enemic declarat dels amazics.

 Alegria del poble amazic de Líbia per la caiguda del règim de Gaddafi

Marroc, Els presos polítics amaziguistes s’involucraren en una vaga oberta de fam


Després de tots els intents de diàleg que hem tingut amb els administradors sobre la greu situació en què vivim, nosaltres presoners de la qüestió amaziga, a la presó Tulal 1 de Ameknas, volem informar a tots els simpatitzants de la qüestió amaziga, que ens endinsarem en una vaga de fam oberta, a partir del dijous, 13 octubre de 2011. I tenint en compte la gravetat d'aquesta decisió en les nostres vides, fem responsable de les greus conseqüències d'aquest risc al règim marroquí en general, i concretament el Ministeri de Justícia, i en particular, la Comissió General per a la gestió de les presons i l'administració penitenciària Tulal 1, la qual ens han empresonat en un centre de presos comuns, ignorant per complet les demandes que hem aixecat per ells en diverses ocasions, i l'última va ser el passat 26 de setembre de 2011.

I servint a la nostra causa amaziga justa i legítima, comuniquem a tots els combatents de la llibertat, que estem preparats per al martiri, i l'entrada a la història des de les seves portes més amples. Per això demanem al Moviment Cultural Amazigh i el Moviment Amazic en general, i a totes les organitzacions i associacions de drets humans, sortir al carrer de forma multitudinària, i participar en totes les formes civilitzades de lluita: manifestacions, protestes, assegudes ... Per tal del nostre alliberament, i la nostra rehabilitació nosaltres, els presos polítics de la qüestió amaziga.


Hamid Ouadouch i Mustapha Oussaya

Presó Tulal 1 Ameknas