dissabte, 17 de novembre del 2018

Xiulada massiva a l'himne del Marroc a Agadir


La imatge d'avui és de l'estadi Adrar d'Agadir
El públic de Hassaniat Agadir orgullós de la seva identitat i lluint la bandera amaziga...
i rebutjen totes les formes del fals patriotisme, nacionalisme arabista decorat d'islamisme... pitada a l'himne del règim alauita del Marroc
Salutacions de part dels vostres germans del Rif

The image today is from the Adrar Stadium in Agadir
The public of Hassaniat Agadir proud of his identity and wearing the Amazigh flag ...
and reject all forms of false patriotism, Arabist nationalism decorated with Islam ... hint at the hymn of the Arabian regime in Morocco
Greetings from your brothers of the Rif

divendres, 16 de novembre del 2018

El Moviment Popular de Jerada també víctima de la repressió del règim del Marroc


Aquestes són les sentències completes emeses contra els detinguts de la ciutat de Jerada
Les sentències emeses contra els detinguts del moviment popular de Jerada el dijous 15 de novembre de 2018
presó efectiva
Ahmed Othmani Medouch, 5 anys
Abdelkhalek Miri, 5 anys
Samir Lahrech, 2 anys
Abderrahmane Berkich, 2 anys
Salim Bousta, 2 anys
Mohamed Houwari, 2 anys
Jamal Moughli, 2 anys
Hamid Hamdaoui, 3 anys
Faissal Treibk, un any
Boujemaa Koussou, un any
Kamal Fegrach, un any
Taoufik Hammadi, un any
Mohamed Yousfi, un any
Ismael Gatti, un any
Hicham Yousfi, un any
Toubaghy, dos mesos
Mohamed Badia, un mes de presó no efectiva

Recordem que el Moviment Popular de Jerada va sorgir com a conseqüencia de les morts que es produeixen a les mines de carbó, i també per exclusió social en que viu la població, situació similar al Moviment Rifeny.

dijous, 15 de novembre del 2018

El règim alauita del Marroc torna a segrestar i condemnar l'activista rifeny Mohamed Megouh


Després de complir injustament una condemna a la presó d'Oukacha, només va durar dos mesos en llibertat, el règim alauita del Marroc el deté novament per cridar "visca el Rif" i ara el tribunal feixista d'Alhucemas el condemna a dos anys de presó
És l'heroi Rifeny Mohamed Megouh
El ocupant alauita venja impunement del Rif i de la seva gent
#llibertatpresospolítics

dimarts, 13 de novembre del 2018

La injustícia del règim alauita del Marroc torna a mostrar el seu odi a tot el que a veure amb el Rif


La Cort Suprema d'Al Hoceima condemna l'activista del moviment popular del Rif Achraf Moudid amb 20 anys de presó. El noi de la ciutat d'Aït Bouayach ha estat condemnat pel delicte de participar a les manifestacions pacífiques que han hagut després de l'assassinat de Mohssin Fikri, i ser membre del moviment popular rifeny

dilluns, 12 de novembre del 2018

diumenge, 11 de novembre del 2018

Concentració del Moviment Rifeny a Girona per denunciar les víctimes del mediterrani conseqüències de la repressió del règim del Marroc








El Moviment Rifeny s’ha concentrat ahir, 11 de novembre a la plaça del Vi de Girona per recordar per una banda l'assassinat de Hayat Belkacem a trets de la marina reial quan fugia en una pastera a Espanya i per l’altre banda tots els joves que moren a la Mediterrània fugint també de la repressió del règim autoritari del Marroc.

I com les accions que s’han vingut realitzant últimament tant a Girona com a Catalunya s’ha tornat exigir l’alliberament dels milers de presos polítics empresonat i perseguits al Marroc, i la llibertat dels exiliats que es troben a Europa, així com que s’aturi l’emigració forçada del joves per la persecució i ara també per el restabliment del servei militar obligatori, recordant que el Moviment es va articular en el seu moment per reclamar la fi de la exclusió social, econòmica i la fi de la militarització en que es troba el Rif des de que el colonialisme espanyol abandonés el territori.

Concentració del Moviment Rifeny a Girona per recordar l'assassinat de Hayat Belkacem i tots els joves que moren a la Mediterrània fugint de la repressió del règim autoritari del Marroc. 11/11/2018
#StopExpulsióJoventdelRIF
#DretsSocials
#StopServeiMilitarObligatori #LlibertatPresosPolítics
#LlibertatExiliats
#thirelli_i_arrif
#Rif

Comunicat en recordança de l’assassinat de Hayat Belkacem i de totes les víctimes de la mediterrània conseqüència de la repressió del règim del Marroc

Dos anys després de l'esclat del moviment rifeny, després de l’assassinat del venedor de peix Mohsin Fikri, la situació en aquesta regió castigada històricament està molt deteriorada i al límit del col·lapse.
La repressió del règim del Marroc ha deixat una situació insostenible i una població severament desprotegida i més vulnerable:
- Més de 2500 persones segrestades i condemnats o perseguides judicialment
- Fugida de milers de joves a Europa, desenes dels quals han deixat la vida a la mediterrània o es troben desapareguts. La repressió, la persecució i l'establiment del servei militar obligatori forcen encara més la fugida del joves, que ja de partida pateixen la pobresa l'absència d'oportunitat i la exclusió social.
- Les pròpies víctimes de la repressió de les forces del règim del Marroc, Imad el Attabi, Abdelhafid Haddad, Hayat Belkacem, Habib Sebbar...
- El Rif és una zona militaritzada per llei, però des de l’aparició del Moviment Rifeny, aquesta regió s’ha quedat encara més aïllada i vigilada que fa dos anys, ja que no pot entrar cap estranger, ja sigui periodista, polític o simplement per fer turisme.
- Europa mira a un altre lloc davant la violació de drets humans de la població rifenya, i intenta mantenir un règim dictatorial i corrupte a tota costa, ja que ha de fer la feina bruta, que no poden fer els països europeus.
- I no oblidem el sofriment de les famílies dels presos i exiliats, que son les que més pateixen d’aquest conflicte.
Per tot això exigim:
- La intervenció de la Unió Europea i tota la comunitat internacional a mediar per una solució entre el Rif i l’Estat del Marroc, i forçar l’Estat del Marroc a dialogar amb els representants del Moviment Rifeny que es troben empresonats a Oukacha, dels quals el líder Nasser Zefzafi n’és el portaveu i a respectar els drets humans de tota la població.
- L’alliberament de tots els presos polítics del Moviment Rifeny
- Anul·lar tots els procediments judicials que hi ha en marcha contra tots els activistes o totes les persones que han pogut participar en manifestacions pacífiques.
- Atendre les demandes socials, econòmiques i democràtiques de la població, perquè així s'aturi l'emigració i la despoblació que pateix el Rif.
Girona, 11 de novembre de 2018
Comitè Gironí del Moviment Rifeny
Comissió Catalana de Suport al Moviment Popular en el Rif

Els colonitzadors francesos, espanyols i els alauites celebrant junts la derrota de la república del Rif

Sous l’Arc de triomphe, les vainqueurs d’Abdelkrim assistent au défilé de la victoire
Moulay Youssef, Doumergue, Herrior, Primo de Rivera, Briand, et tournant la tête, tout à drouite, Pétain

En el dia de l'armistici, el #Rif recorda el pacte dels monarques marroquins amb els colonitzadors francesos per eliminar químicament als rifenys.