diumenge, 20 de gener del 2013

COMUNICAT D'ACDPAC PER L’ENTRADA DEL NOU ANY AMAZIC 2963



La glòria i la immortalitat als màrtirs del poble amazic lliure i desafiant, i en l'avantguarda els màrtirs de la resistència armada, els membres de l'Exèrcit d'Alliberament Popular, tribut i admiració a tots els màrtirs i víctimes de la causa amaziga a través de tot el territori de la Tamazgha “Àfrica del Nord”.

Salutació de suport i desafiament a tots els presos polítics amazics i a tots els activistes del Moviment Democràtic Independent Amazic,

Nosaltres els membres de l’Associació Cultural pels Drets del Poble Amazigh a Catalunya, anunciem a l'opinió pública el següent:

- El poble amazic comparteix amb el poble català la seva il•lusió de que algun dia sigui un estat lliure i independent.

La nostra solidaritat incondicional amb:
• Els presos polítics de la causa amaziga, i amb tots aquells detinguts per
causa de les seves idees, creences o el seu dret a l'expressió pacífica.

• Les protestes socials que tenen lloc al Marroc, (Imidir, la població d’Anfgou, Ait Bouayach, Ait Baamran, Figuig i Marràqueix) i amb tots els altres aixecaments que viu la resta del món.

• El recent proclamat estat de l’Azawad en la seva recerca d'independència i tots els altres pobles ansiosos d'alliberament i emancipació.

• Totes les víctimes de l'exclusió i la marginació de tot el món.

- El nostre homenatge i suport a la lluita de l'heroi poble amazigh a l’Àfrica del Nord, especialment a Líbia, a Tunísia i a l’Azawad

- Exigim una vegada més la necessitat d'un alliberament immediat i incondicional dels detinguts amaziguistes Hamid Ouadouch i Mustapha Oussaya

- Condemnem la continua repressió que pateixen els estudiants del Moviment Cultural Amazic pel règim marroquí.

- Rebutjem les polititzades sentències contra els activistes rifenys, especialment Mohamed Jalloul, Així mateix exigim la seva llibertat.

- Per últim, condemnem enèrgicament l'assassinat a París de les tres activistes kurdes i reafirmem el nostre suport absolut al poble Kurd i a totes les revolucions a l'Àfrica del Nord i de l’Orient Mitjà.


Roses: 19/01/2013 que corresponent amb l’any amazic 07/01/2963