dimecres, 10 d’octubre del 2012

El nou Windows 8 integrarà la llengua amaziga




Microsoft llança del seu nou sistema operatiu Windows 8 que ha integrat la llengua amaziga. Aquesta operació és el resultat d'una col·laboració entre l'Institut Reial de la Cultura Amazigh i la empresa multinacionals Microsoft.


http://www.ircam.ma/fr/index.php?soc=annon&pg=&rd=309

dilluns, 8 d’octubre del 2012

L’assocació amazigho catalana ACDPAC intensifica els seus esforços per denunciar els problemes que pateixen moltes famílies a causa de la crisi





Des de fa setmanes la associació ACDPAC s’ha vist desbordada per afluència de moltes persones que es queixen i denuncien la greu situació que estan vivint ells i les seves famílies a causa del context de crisi econòmica que viu el país i la resta del món. Com  a resposta immediata l’associació desprès de moltes reunions amb els afectats, i de informar en els mitjans de comunicació, a altres entitats, i també a nivell de l’ajuntament de Roses, ja que la majoria son residents d’aquest municipi, el passat dissabte 6 d’octubre membres de la entitat es van reunir amb l’alcalde el senyor Carles Paramo i altres membres del govern municipal, on es va traslladar les preocupacions i els greus problemes de moltes famílies rosenques que es troben desemparats i sense cap suport.
Així mateix aquest diumenge, 7 d'octubre, membres de la junta directiva van intervenir en un programa radiofònic amazic de la Radio pública marroquí que emet des de Rabat, en el qual es va exposar les dificultats de moltes famílies catalanes d’origen marroquí, i van assenyalar també la responsabilitat del Govern Marroquí sobre aquesta qüestió.
L’associació insisteix a demanar que es prengui seriosament aquest problema, Abans no s'hagin de lamentar més danys innecessaris i més víctimes innocents.




http://www.alidaa-alamazighia.ma/