dimarts, 24 de març del 2009

Es presenta a Figueres un documental per reivindicar la cultura amaziga i la cultura catalana





L’associació cultural dels drets del poble Amazigh a Catalunya “ACDPAC” amb la col·laboració de l’Institució Altempordanesa d'Estudis Naturals “IAEDEN” han presentat el documental sorgit del projecte català amazic “Kkar Bad & Aixeca’t”, un reportatge que ha estat gravat entre Catalunya i El Rif “Nord del Marroc” durant l’any 2008, aquest projecte té com a objectiu donar a conèixer la cultura del poble amazic a Catalunya i la del poble català a l’Africà del nord.
L’acte s’ha realitzat a Figueres al centre Can Met el divendres dia 20 de març al vespre , en el qual han intervingut membres de les dos entitats organitzadores, per explicar l’objectiu d’aquest i altres qüestions que reivindiquen aquestes dos cultures mediterrànies.
El projecte en el qual participen quatre entitats catalanes dos d’elles treballen per la promoció de la cultura amaziga que son: l’associació “ACDPAC” , IGMAN-acció solidària, la Greda de la Garrotxa i l’associació Tafuyt de Mataró.
Aquest material es vol utilitzar als centres d’educació secundària, a les universitats i altres centres socials i culturals per apropar aquestes cultures que tenen moltes coses en comú i perquè ara es necessiten més que mai, per assegurar-se’n el futur.
Es considera que els catalans que parlen l’amazic ha crescut molt els darrers anys, segon el organisme LINGUAMÓN - Casa de les Llengües –
Es considera com la tercera més parlada a Catalunya desprès del català i el castellà.
http://www.youtube.com/watch?v=dq2SB4Gx01c&feature=channel_page


http://www.inmigradas.org/Notícies/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/95/Es-presenta-a-Figueres-un-documental-per-reivindicar-la-cultura-amaziga-i-la-cultura-catalana.aspx

http://www.gencat.cat/benestar/publica/butlletiIMMI/num28/

http://ageddim.jeeran.com/archive/2009/3/836513.హ్త్మ్ల్

http://amaghnas.blogspot.com/2009/03/blog-post_727.హ్త్మ్ల్