dissabte, 26 de febrer de 2011

Les milícies o els grups afins als partits governamentals marroquins irrompen en les protestes del 20 de febrer per rebentar el seu caràcter pacífic
Els actes vandàlics provocats durant les manifestacions populars del passat 20 de febrer a varies ciutats del Marroc, però principalment a Alhucemas, Tanger, Larache, Marrequeix i Sefrou van ser instigats i dirigits per les milícies o els grups afins als partits governamentals marroquins que tenien per objectiu rebentar el caràcter pacífic de les protestes.

Les principals reivindicacions dels milers de manifestants que van sortir al carrer eren en contra del govern i dels partits tradicionals.En el vídeo un parlant en dialecte marroquí incitava a calar foc a l’Ajuntament d'Alhucemas, lo qual indica que els que van provocar els aldarulls no eren rifenys, sinó persones vingudes d’altres llocs del Marroc.

Amb 5 víctimes i molts de ferits a l’Alhucemas, però també destroces en propietats públiques i privades va ser el resultat de la manifestació més gran del passat 20 de febrer de tot el Marroc, van participar entre 50000 i 100000 ciutadans de tota la província. Això torna a demostrar que el Rif podria tornar a reconduir el canvi polític que necessita el país.

Històricament, els partits tradicionals marroquins i sobre tot el partit de la independència (hizb al-istiqlāl) van descriminar i distanciar el Rif del difunt rei Hassan II, i així es van perpetrar al poder, i des de la independència del país nord-africà han obrat per destruir i per esclavitzar el poble rifeny.


La policia marroqui apallissen i fereixen brutalment i en públic un jove manifestant a la ciutat de Sefrou al sud del Marroc