dijous, 23 de juny del 2011

Tunísia es suma al ressorgiment amazic




La fosca aliança nacionalista arabista vol retardar el retrobament de Tunísia amb la seva identitat amaziga

La Tunísia post revolució de l’amazic Bouazizi desenterra el seu passat amazic, i qüestiona la seva substitució per la identitat i la cultura àrab, després de la invasió àrabo-islàmica.
En un programa en la televisió tunisiana, després de la revolució, discuteix la identitat en la constitució de Tunísia (vídeo).



La periodista tunisiana Rym Saidi, la qual treballa al canal “Nessma” va ser amenaçada de mort, desprès d’afirmar que és amaziga de pare i avis, i no pas àrab, però els nacionalistes arabofons d’ideologia pa-àrab consideren aquesta declaració com a dissonant i cacofonia.



Aquesta era la situació prou idònia, perquè la periodista lliure descendent de la reina amaziga Dihya, com per rebre per aquest tema amenaces de mort pels matons de l'arabisme, sembla que els vents de la revolució no van fregar la mentalitat d'aquests beduïns racistes, que només creuen que la unitat es base en la seva inclusió de idees totalitàries que Tunísia va pagar el preu de mig segle, i no sobre la base del reconeixement mutu, que és la base de la construcció d'un Estat democràtic.