dilluns, 22 d’agost de 2011

Els rebels libis de les muntanyes de Nafusa, els primers en obrir les portes a la conquista de la capital Trípoli


Els rebels libis de les muntanyes de Nafusa, els primers en obrir les portes a la conquista de la capital Trípoli


2011.08.21

Els rebels Libis van continuar diumenge, 21 d’agost les seves batudes sobre la capital. I els bombardejos de la OTAN han colpejat i han tirotejat Trípoli el dissabte a la nit. Els barris Suk Ljumua i Tajoura a l’est de la capital han vist una lluita aferrissada segon les informacions de la televisió àrab Aljazeera.

Les declaracions manifestades a Benghazi pel vicepresident de l'Assemblea Nacional de Transició (CNT), Abdel Hafiz Goukh dient que ja ha començat l’"hora zero, els rebels es van aixecar a Trípoli". Una sèrie de batallons i els caps militars lleials a Gaddafi van fugir segon Goukh, i va afegir que els atacs aeris de l'OTAN van fer suport als rebels.

La revolució del 17 de febrer ha conduït a la fi del règim de Gadafi, els amazics libis han patit més que ningú la discriminació del dictador àrab, ara la nova situació ha aixecat molta esperança entre les poblacions de la regió de Nafusa i també entre els tuaregs del sahara; els pròxims dies es veure la fulla de ruta que seguirà el CNT libi, i si finalment opten per constitueix un estat modern i democràtic de dret, la qual cosa permetrà el retrobament del poble libi amb el seu passat amazic, i així obrir les portes al reconeixement de tots el components ètnics i culturals, i sobre tot el reconeixement de la llengua amaziga “tamazight” com a oficial al costat de la llengua àrab.