divendres, 23 de setembre del 2011

Manifest a raó dels últims esdeveniment a l'Alhucemas



Manifest

Nosaltres, les sota signants, entitats amazigues  de Catalunya, hem rebut amb molta preocupació la notícia de la repressió brutal per part de les autoritats marroquines, de la manifestació organitzada, el dia 21 de setembre pels diplomats parats de la província d’Alhoceima.
Segons les notícies, la intervenció policial va saldar amb molts detinguts i ferits, alguns d’ells greus.
Aquesta repressió demostra, un altre cop més, que el govern marroquí segueix  utilitzant la repressió, en comptes del diàleg amb la ciutadania, que només exerceix el seu dret a manifestar-se i reivindicar la seva inserció laboral. Aquest dret és teòricament reconegut en la nova constitució marroquina recent canviada i ens els tractats i convenis internacional, dels quals, el Marroc n’és part.
Això contradiu molt el discurs oficial sobre el canvi polític i l’obertura democràtica. El compromís polític oficial amb els drets humans i la democràcia haurien de traduir-se en  mesures de justícia social i integració socioeconòmiqes dels col•lectius i zones que fins han estat al marge del desenvolupament, no en el llenguatge del basto.
Per tot això,
- protestem contra aquesta intervenció policial fora de lloc.
- demanem que hi hagi investigació sobre els fets i condemnar els responsables de la repressió dels manifestants.
- exigim l’alliberament immediat dels detinguts
- convidem les autoritats marroquines al diàleg amb els diplomats parats i la resposta positiva a les seves demandes justes.
- reivindiquem un desenvolupament humà i econòmic regional just i igualitari.
I així mateix exigim l’alliberament immediat dels militants amaziguistes Mustapha Oussaya i Hamid Ouadouch empresonats a Ameknas
Catalunya, 22 de setembre 2011

Signat
-          Associació Taghrast- Espai Amazic
-          Associació Cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya