diumenge, 13 de novembre del 2011

El Moviment Amazic a Catalunya exigeix l’alliberament immediat i incondicional dels presos polítics amazics Ouadouch i Oussaya





L'associació cultural dels drets del poble amazigh a Catalunya va organitzar a Roses una protesta davant de l’Ajuntament de Roses, en solidaritat amb els detinguts del Moviment Cultural Amazic Hamid Ouadouch i Mustapha Oussaya en presó Tulal l de Meknes des de l'any 2007 i que estan en vaga de fam des de fa tres setmanes.

A la concentració han assistit militants amazics i catalans de Roses i Figueres, els quals van donar suport al dret dels detinguts a un judici just, on les consignes plantejades pels concentrats han anat en la crítica de la Justícia del Marroc i les polítiques d'exclusió i marginació dels amazics.

Durant la protesta s’han exhibit pancartes i fotos dels activistes amazics, i s’han llegit poemes reivindicatives en amazic i en català, que han estat llegides pels militants Rabeh El Fetouaki, Zouhair Rotbi i Lahcen Ouichou.

L’acte va concloure amb l'advertència de que es continuarà lluitent en el futur fins aconseguir la llibertat dels amaziguistes Ouadouch i Oussaya, la lectura d’un manifest ha estat el punt i final de la protesta.