divendres, 3 de febrer de 2012

L’amaziga Sara Chafak: Miss Finlàndia 2012

Sara Chafak va ser coronada Miss Suomi 2012 / Miss Finlàndia 2012 durant una cerimònia celebrada a Hèlsinki, Findland el 29 de gener de 2012. Sara Chafak de 21 anys d'edat, d’origen amazic, és una estudiant d’administració i gestió d’empreses a Hèlsinki.

Sara Chafak representarà a Finlàndia en el concurs Miss Univers 2012 en el pròxim mes de setembre / octubre.

Sarah va dir, responent a una pregunta dels periodistes sobre la possibilitat de tornar al Marroc després de l'acabament dels seus estudis; "la meva història és amaziga i el meu idioma és el tamazight i la meva identitat és amaziga. Tamazight forma la meva nació, independentment del lloc on estiguí, i cap dictador em pot privar d'això".
Va ser aquesta frase la que va desconcertar un grup de xovinistes arabistes i islamistes a través dels mitjans de comunicació electrònics per vessar tot el seu verí sobre aquesta noia tant maca i intel•ligent i que estudia en les principals universitats internacionals, només perquè, va dir que és amaziga i no va dir del Marroc i així sumar-la a la gran nació àrab i a les dones àrabs, tal com varen fer amb altres estrelles mundials con Afellay o Zidane…
Però quant de temps poden aturar la presa de consciència amaziga? Sembla que els amazics han decidit en els últims anys sortir de l'ombra dels arabistes en els seus propis països amazics.