divendres, 2 de març de 2012

Comunicat a raó de la repressió violenta dels aturats diplomats de Nador i d'Alhucemas


Manifest esdeveniments Nador (març 2012)


Què passa al Marroc?

Des de fa un temps, el govern marroquí està intensificant la repressió cap l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, de manera inesperada.

Manifestacions pacifiques, concentracions i assembles que s’estan produint per part de ciutadans, moviments i col·lectius està sent atacades per les forces de l’ordre de manera brutal.

Taza, Rabat, Imeder, Alhucemas i des de fa ahir Nador…i altres ciutats del Marroc han viscut les mostres de represàlia de les més dures com a única resposta a les seves demandes.

La majoria de les manifestacions reivindiquen l’accés als drets socials bàsics: el dret al treball, a la salut, a l’educació i al desenvolupament de les seves zones o barris. Unes reivindicacions que el Marroc ha promès cumplir en els seus discursos i en virtut de les signatures que ha fet en les declaracions i pactes internacionals.

Detencions arbitràries, setge militar de ciutats i barris, intervencions policials amb armes en les manifestacions, ……fins on vol arribar el govern marroquí en la seva repressió als drets humans. Aquest no era allò que es prometia en la nova constitució?

Estem realment indignats i indignades. La nostra joventut està sent maltractada per institucions que les han de protegir i promoure. Només demanen el dret a treballar i ser ciutadans útils, que serveixin el seu país i puguin participar activament i dignament en el seu desenvolupament.

Els diplomats parats porten dècades de lluita per aquest dret tan bàsic i elemental i encara no ha arribat el moment de que aquests dret siguin d’una vegada respectat i de que se li trobi una solució definitiva i duradora al tema de la inserció laboral de la ciutadania marroquí?!

Això desvela una crisi de gestió política molt gran i molt greu, marcada per la corrupció i el clientelisme que està perforant la societat marroquina i condemnant la gent a la misèria i a la injustícia.

Això vol fer que ha arribat el temps del canvi efectiu i de la justícia social.

Per tot això, expressem la nostra indignació profunda a la repressió del passat dia 1 de març a la concentració dels diplomats parats de Nador, concentrats pacíficament en una administració oficial. Un acte gravat per les càmeres lliures que van seguir la intervenció des de l’inici fins al final. Els diplomats parats anaven sortint un rere l’altre ferits en diferents parts del cos.

Això és insuportable. Com a ciutadans provinents del Marroc, no podem admetre que els nostres compatriotes estiguin patint tal injustícia i sufocació que recorden els anys de plom.

Exigim una investigació immediata en els esdeveniments ocorreguts i el càstig dels culpables.

Demanem una resposta efectiva a les reivindicacions legítimes dels diplomats aturats.

Demanem la dimissió del govern que està permetent aquestes barbaritats.


Associacions signatàries del manifest:

Associació Cultural dels Drets del Poble Amazigh a Catalunya

Associació Taghrast- Espai Amazic