diumenge, 21 d’abril del 2013

Enfrontaments entre manifestants i forces de repressió algerianes en el 33 aniversari de la Primavera Amaziga




El poble amazic va reviure ahir al matí, 20 d’abril, a Tizi Ouzou, el 33 aniversari dels esdeveniments de la primavera amaziga en un ambient distintiu amb l'organització d'una marxa multitudinària, amb força participació dels ciutadans de la regió de Kabilia.

 
La primera marxa organitzada pels estudiants de la Universitat "Mouloud Mammeri", va entrar en contacte amb una segona marxa organitzada per la societat civil i els activistes del moviment autonomista de la Kabilia "MAK" al davant de la seu de la Universitat.

A la marxa va assistir el vicepresident del Congres Mundial Amazigh Khalid Al Zirari, que va venir del Rif, Marroc, per participar en aquest esdeveniment històric que commemora els esdeveniments de les dues primaveres amazigues, que ha esdevingut  una estació històrica en el registre de la causa amaziga.


En el mateix lloc, va començar una altra marxa organitzada per la Coalició per a la Cultura i la Democràcia, que se ha sumat a la commemoració enmig de diferents cants que van travessar els carrers de la ciutat de Tizi Ouzou, on els manifestants van aixecar diverses consignes, com "Som Imazighen", "Volem la oficialització de la llengua Amaziga" entre altres.


Les dues marxes es van finalitzar a la Plaça dels màrtirs de la Primavera Negre, on els manifestants van organitzar una concentració i un minut de silenci en memòria dels màrtirs dels esdeveniments de la Kabilia, on van succeir els assassinats del 2001






Una imatge de la marxa, d'aquesta mateixa commemoració, que es va organitzar a París