dijous, 11 de gener del 2018

El Moviment Rifeny celebra l'any nou amazic a Salt 13/01/2018




Comunicat any nou amazic 2968

La glòria i la immortalitat als màrtirs del poble amazic lliure i desafiant, i en l'avantguarda els màrtirs de la resistència armada, els membres de l'Exèrcit d'Alliberament Popular, tribut i admiració a tots els màrtirs i víctimes de la causa amaziga a través de tot el territori de la Tamazgha “Àfrica del Nord”.

Salutació de suport i desafiament a tots els presos polítics amazics i a tots els activistes del Moviment Democràtic Independent Amazic, i especialment el Moviment Rifeny

L’Associació Cultural pels Drets del Poble Amazigh a Catalunya i els comitès del Moviment Rifeny a les Comarques Gironines i de la ciutat alemana de D¨seldorf que ens acompanyen avui, anunciem a l'opinió pública el següent:

Per una banda, el poble amazic comparteix amb el poble català els anells de llibertat i de supervèvincia.

La nostra solidaritat incondicional amb:
• Els presos polítics de la causa amaziga en general i de la causa rifenya en particular i també i de la causa catalana, i amb tots aquells detinguts per causa de les seves idees, creences o el seu dret a l'expressió pacífica.

I per l’altra banda, coherents amb el nostre suport absolut i incondicional amb el moviment rifeny i la nostra participació en les lluites del nostre poble al Rif. i per unir i coordinar la lluita conjunta de la manera més efectiva i més eficaç per donar suport i participar en la batalla de la dignitat al Rif.

La promoció de la lluita unitària rifenya i sobretot enfortir-la a Europa per tal d'exercir més pressió sobre el règim regnant al Marroc per a una resposta immediata a les demandes del nostre poble al Rif.

En aquest sentit recordem el nostre compromís una vegada mes amb el nostre poble, així com la nostra participació i el nostre suport absolut al Moviment Rifeny

- Exigim l’alliberament immediat dels més 1500 rifenys en les presons marroquis, entre els quals hi ha menors d’edat i el seu delicte es manifestar-se pacídicament i demanar drets bàsics com poder rebre una assistpència sanitaria de qualitat vista la propagació de malalties terminals com el cancer, o feina entre altres.

- La nostra condemna a la militarització del Rif i exigim una vegada més la retirada de tots les forces militars i també anul·lar els decrets que l'estableixen com a zona militar.

- Aturar les amenaces de detenció i seguiments en el dret de tots els militants i les seves famílies i de totes les formes de restriccions a les llibertats públiques al Rif d'ocupar les places públiques i prohibir les reunions i les assemblees populars.

- Resposta immediata a les demandes del Moviment Rifeny, sobretot les demandes bàsiques, hospitals, universitats i treball per als nostres joves.

A nivell d'Europa
- Fem una crida a adoptar el diàleg, la coordinació i la consulta com a mètodes per a la lluita dels comitès europeus i els seus activistes.

A nivell del Nord d’Àfrica
• El nostre suport a les protestes socials que tenen lloc al Nord Àfrica, (Imidir, Jarada, Azrou, Tantan al Marroc, La Kabilia i Ghardaïa a l’Algèria, a Tunísia i al conjunt dels Tuareg) i amb tots els altres aixecaments contra la dictadures de l’Àfrica i de la resta del món.

• Totes les víctimes de l'exclusió i la marginació de tot el món.
- Exigim una vegada més la necessitat d'un alliberament immediat i incondicional de tots els detinguts rifenys i marroquins
- Condemnem la continua repressió que pateix el nostre poble al Rif pel règim marroquí.

Salt, 13/01/2018 que correspon amb l’any amazic, 01/01/2968