dilluns, 30 de juliol del 2018

La manifestació del Moviment Rifeny a Barcelona assoleix un nou èxit d'assistència



Els organitzadors situen la participació en més 3500 de persones


Massiva assistència a la manifestació convocada pel Moviment Popular Rifeny d'Europa a favor de la unitat del poble rifeny aquest diumenge, 29 de juliol de 2018

Emocional, cívica, gairebé sense referències al monarca alauita, tot i coincidir amb la seva festa del Tro, però amb alta profunditat política. Amb aquests qualificatius pot descriure l'acte que El Moviment Rifeny de Catalunya ha organitzat aquest diumenge als carrers centrals de Barcelona per donar resposta al repte del règim marroquí contra la població rifenya i sota el lema Tots amb la unitat del Rif. Un acte que, de facto, és la continuació de les jornades de la diàspora rifenya a Catalunya, que van tenir lloc aquests dies 28 i 29 de juliol a les ciutats de Figueres i Barcelona.


En un comunicat els organitzadors han cridat a la comunitat internacional a fer atenció a la greu situació que es viu als territoris del Rif, i a la impunitat amb què actua el poder marroquí contra la població civil rifenya, i en aquest sentit s'ha tornat a exigir la llibertat dels més de 2500 presos polítics que hi ha al Marroc, i també exigir a les autoritats de Rabat a atendre totes les reclamacions socials de la població rifenya i marroquina, d'altra banda el Moviment no reconeix a cap altre interlocutor que no siguin els empresonats i al seu cap el líder Nasser Zafzafi, i finalment s'ha deixat clar que les masses populars són les que decideixen i que decidiran el futur del Moviment Pacífic Rifeny.


Aquest comunicat va ser presentat durant la conferència de Figueres on van participar diferents militants de la diàspora rifenya, juntament amb familiars dels presos, i alguns representants dels grans partits polítics catalans.


Càntics contra la repressió, i referències als presos polítics rifenys, que van ser constants durant la celebració de l'acte. A la reacció dels assistents es van afegir després els parlaments de diferents militants de la diàspora, que van pronunciar discursos de perfil molt emotiu i crític amb el règim i amb alguns països europeus que considerin còmplices d'aquesta massacre contra del poble rifeny.


Una pancarta dels presos polítics rifenys ha encapçalat la manifestació per la unitat del Rif.


Els organitzadors van acabar l'acte amb un agraïment a tots les persones que han pogut desplaçar-se a Barcelona de diferents punts d'Europa i que van acompanyar el Moviment Rifeny a la manifestació. De la mateixa manera, van agrair el treball de les policies de Barcelona i Catalunya i dels voluntaris que van treballar en la logística.